Hamburgeri ușori din carne de curcan
Ingrediente:
- 500 g carne de curcan tocată
- 1 cățel de usturoi
- sucul de la 1 lămâie
- 3 linguri de parmezan ras
- o legătură mică de pătrunjel sau orice alte verdețuri pe care le preferați
- 3 linguri de iaurt grecesc
- 1 ceapă
- 1 salată romană
- 4 chifle mici
- 2 roșii
- sare, piper
Preparare:
- Amestecați iaurtul cu usturoiul (opțional), sucul de lămâie și două treimi din cantitatea de parmezan și verdeață.
- Puneți deoparte jumătate din cantitatea de dressing într-un bol mic.
- Amestecați cealaltă jumătate cu carnea tocată și ceapa, apoi asezonați (cu sare și piper).
- Formați 4 hamburgeri și frigeți-i timp de 15-20 de minute, până când sunt bine făcuți.
- Cât timp hamburgerii stau pe grătar, amestecați salata verde cu dressingul de iaurt și tăiați chiflele.
- Puneți hamburgerii în chifle, adăugând deasupra salată și câteva felii de roșii.
- Serviți hamburgerii cu ce v-a mai rămas din salată, presărând deasupra restul de parmezan.