Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sugestii de sezon pentru gătit

Felii de cartofi cu rozmarin

Imagine cu felii de cartofi cu rozmarin
Imagine cu felii de cartofi cu rozmarin
Pictogramă farfurii

8 porții

Pictogramă cronometru

30 de minute

Pictogramă vitezometru

simplu

Ingrediente:

  • 4 cartofi mari sau 8 mai mici
  • ulei vegetal
  • frunze proaspete de rozmarin
  • 2 căței de usturoi, feliați foarte fin (opțional)
  • sare

Preparare:

  1. Tăiați cartofii necurățați de coajă în felii de aproximativ 1 cm grosime.

  2. Puneți feliile de cartofi într-o cratiță cu apă sărată și aduceți-i la fierbere.  Fierbeți-i la foc mic timp de 3 minute, apoi scurgeți-i.  Lăsați-i să se răcească.
  3. Frecați fiecare felie cu puțin ulei și frigeți feliile pe ambele părți până când sunt aurii și puțin arse pe ambele părți. Puneți cartofii într-un vas și presărați-i cu frunzele de rozmarin tocate mărunt și (opțional) cu usturoiul tocat în felii fine.  Stropiți-i cu încă puțin ulei, asezonați-i cu sare și serviți-i ca garnitură, cu carne, sau ca fel principal, cu salată.