File de pește alb cu cușcuș
Ingrediente:
- 2 fileuri de pește alb (de care găsiți sau preferați)
- 1 lămâie
- 1 legătură mică de busuioc
- 200 g de roșii cherry
- 100 g de cușcuș
- 2 linguri de oțet (balsamic)
- 2 linguri de ulei vegetal
- ½ de castravete
- 2 linguri de măsline fără sâmburi, negre sau verzi
- sare, piper
Preparare:
-
Puneți fiecare file pe câte o bucată de folie de aluminiu. Asezonați peștele, apoi stropiți-l cu jumătate din cantitatea de suc de lămâie și presărați deasupra jumătate din cantitatea de busuioc.
-
Tăiați în două 4 roșii și așezați jumătățile în jurul fileurilor de pește. Acoperiți cu o altă bucată de folie și răsuciți împreună marginile pentru a forma un buzunar. Coaceți timp de 15-18 minute.
-
În timp ce peștele este la cuptor, turnați 100 ml de apă clocotită peste cușcuș și lăsați-l 5 minute să se umfle.
-
Tocați mărunt restul roșiilor și amestecați-le cu cușcușul, castravetele tocat, restul de busuioc, sucul de lămâie și măslinele. Adăugați oțetul și uleiul. Asezonați cu sare și piper și serviți-l împreună cu peștele.